Türk Vatandaşları için Japonya Vize Rehberi

1. Kısa süreli ziyaretler için

(90 güne varan turizm, iş gezisi, arkadaş ve aile ziyaretler, ve benzeri kazanç sağlamayan etkinlikleri içeren geziler)

Sadece Machine Readable Passport (MRP) (Çipli Pasaport) sahibi olan Türk Vatandaşları 90 güne kadar turistik ziyaretlerinde vize alımından muaftır.

2. Amacınız uzun süreli ve çalışma amaçlı kalmak ise

(90 günden uzun, gelir sağlayan bir işte çalışma durumunda gereken vizelerdir)

Japonya için Evlilik Vizesi

Bir Japon vatandaşının yasal eşi veya biyolojik çocuğu bu vizeye tabidir. "Spouse or Child of Japanese National Visa" olarak adlandırılır. 1 yıl veya 3 yıl için verilir. Bu vize için Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olarak, Japon Konsolosluğu'na ibraz etmeniz gereken belgeler:

  1. Pasaport
  2. Bir adet Vize Başvuru Formu
  3. Bir adet Fotoğraf
  4. Uygunluk Belgesi (Uygunluk Sertifikası - Certificate of Eligibility)

Çalışma vizesine tabi olan çalışma alanları

Aşağıdaki mesleklere tabi olanların vize almak için göstermek zorunda olduğu belgeler aynıdır. 
Bu belgeler:

  • Pasaport
  • Vize Başvuru Formu
  • Bir adet fotoğraf
  • Uygunluk Belgesi (Uygunluk Sertifikası - Certificate of Eligibility)

Profesör (Örn: üniversite profesörü, Asistan Profesör, Asistan vs.)
Sanatçı (Örn: besteci, sözyazarı, sanatçı, heykeltraş, zanaatkâr, fotoğrafçı vs.)
Dini Etkinlikler (Örn: papaz, rahip, keşiş, imam, misyoner vs.)
Gazeteci (Örn: dergi gazete editörleri, kameraman, spiker vs.)
Yatırımcı/İş yöneticisi (Örn: şirket yöneticileri vs.)
Hukuk/Muhasebe Hizmetleri (Örn: avukat, maliyeci, noter vs. Japonya içinde belgeye bağlı)
Tıp Hizmetleri (Örn: hekim, dişçi, eczacı, hemşire vs.)
Araştırmacı (Örn: araştırmacı, soruşturmacı, vs.)
Eğitimci (Örn: öğretmen vb ilkokul, ortaokul ve lise)
Mühendis (Örn: iletişim teknolojileri, vs.)
Uluslararası Hizmetler (Örn: yabancı dil öğretmeni, çevirmenler, metin yazarı, tasarımcı vs.)


Aşağıdaki meslekler için gereken şartları görmek için ilgili linklere tıklayınız.

Uluslararası Şirket Transferleri (Örn: uluslarası şirketlerin Japonya'daki branşlarında çalışacak kişiler vs.)
Eğlence Sektöründe Çalışanlar (Örn: müzisyen, aktör, şarkıcı, dansçı, sporcu, model vs.)
Kalifiye İşçi (Örn: aşçı, hayvan terbiyecisi, pilot, spor eğitmeni vs.)

3. Genel Vizeler

Eğitim/Staj (yerel yönetimde yer alan stajyerler vs.)
Aile Ziyareti (uzun süreli vize ile Japonya'da kalan kişinin eş ve çocukları vs.)

4. Diğer Vizeler

Uzun Süreli İkamet (Örn: Japon atalara sahip kişiler, Endonezya-Çin mültecileri, vs.)
Belirli Etkinlikler (diplomatların şahsi olarak işverdiği yabancılar, ücretli stajyerlik veya çalışarak tatil yapmak için kalmak isteyenler, aday hemşireler, bakıcılar vs.)

Japonya için Vize Başvuru Belgeleri

Bu bilgiler Mart 2014 tarihinde hazırlanmış olup, bahsi geçen her şey, verilen linkler vs. söz konusu tarihe aittir. Başvurunuzdan önce resmi siteleri kendiniz gözden geçirmeniz ve sadece resmi sitedeki bilgileri referans almanız gerekmektedir.

0 comments :

Yorum Gönder